Net als op veel andere plekken in het land is er bij zware neerslag helaas steeds vaker sprake van wateroverlast in de Dronenwijk te Bodegraven. Met het oog op de klimaatverandering zullen wij in opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland en Gemeente Bodegraven Reeuwijk de afvoercapaciteit van het water aldaar gaan vergroten. We doen dit door er een nieuwe watergang aan te leggen inclusief duiker en sifons. Specifiek: een sloot tussen de Goudse Vaart bij de Emmakade, langs de Broekveldselaan tot aan de Grutto.

De zogenaamde Blauw-Groene Corridor zal zorgen voor een toekomstbestendigere inrichting die klimaatverandering beter kan opvangen. En bovendien een positief effect gaan hebben op de flora en fauna ter plaatse. Zodra de werkzaamheden zijn gestart zullen er foto’s van worden gepubliceerd op onze website.

Nieuws & Projecten

db foto 1
Projectvideo BGC
Blauw Groene Corridor_0001_PS1B6696VK
voet fietsbruggen 1bs
BGC vrs2
VRS-Socials